Акценти
Начало / Образование / Румънски преподаватели обмениха опит с плевенски колеги

Румънски преподаватели обмениха опит с плевенски колеги

Екипът на Начално училище „Христо Ботев” Плевен посрещна колеги – преподаватели от Румъния, с които проведоха работна среща. Плевенските преподаватели представиха образователните системи и споделиха опит при преподаването на учебния материал с директорката на ОУ № 4 „Михай Еминеску” в Корабия Миндруца Октавиа, зам.-директора Влад Камелия и Хинтеа Флорин. От Начално училище „Христо Ботев” споделят задоволството си от създадените контакти, които са предпоставка и за осъществяване на съвместни проекти.

Гостите от Румъния са проявили интерес към извънкласните и извънучилищни дейности, които се осъществяват през лятната ваканция по проект „УСПЕХ” и са посетили клубовете, които работят от месец юни в плевенското училище – „С музика и песен”, „Славееви гласове”, „Искам да успея”, „Макс и Мориц”, „На приключения с английски”, „Забавен английски”, „Аз, малкият човек”, „Да играем и да знаем”, „Обичам да рисувам”, „В света на животните”, „Архимед”. Румънците са се включили и в дейността на клубовете „С музика и песен” и „Славееви гласове” и дори са се хванали на кръшно българско хоро.

Учениците от клубовете „Макс и Мориц”, „На приключения с английски” и „Забавен английски” имаха възможност да научат за училищния живот в друга европейска страна и да повишат мотивацията си за изучаване на езици. Младите предприемачи от клуб „Искам да успея” пък представиха изработените до момента постери на тема „Нужди или желания”.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...