Акценти
Начало / Образование / Голямата награда за радиопредаване спечелиха ученици от СОУ „Христо Смирненски” от националния конкурс „Арлекин”

Голямата награда за радиопредаване спечелиха ученици от СОУ „Христо Смирненски” от националния конкурс „Арлекин”

Учениците от клуб „Медии и комуникации” на СОУ ”Христо Смирненски” – Плевен с ръководител Първолета Петкова спечелиха голямата награда – стъклена статуетка „Арлекин”, в категория „Радиопредаване” от националния фестивал „Арлекин”.

Плевенските ученици участваха  с радиопредаване на тема „СПИН-част от нашето съвремие”. В него младите журналисти правят интервю с д-р Ирина Джикова  от Регионалната здравна инспекция- Плевен за проблемите на тема  СПИН. Решихме да участваме в конкурса точно с радиопредаване на такава сериозна тема и сме щастливи, че журито оцени направеното от нас, сподели часове след награждаването Първолета Петкова, ръководител на екипа. Стъклената статуетка беше връчена на екип на медийната група в състав Сузана Цветанова, Ивана Стоянова, Велислава Веселинова, Михаела Христова и Мирослав Костадинов.

Ще припомним, че фестивалът за детско мултимедийно изкуство „Арлекин“ се проведе от 7 до 9 юни във Варна. В проекта взеха участие над 150 деца от V до X клас, живеещи в България, Сърбия, Канада, САЩ, Русия, Испания и Ирландия. Категориите, в които творят и се състезават учениците са „Игрален филм“, „Репортаж“, „Сценарии“, „Сайт/Интернет медия“ и „Радио предаване“. В състезанието за първи път има и игрален късометражен 3D филм.

Във всяка категория детско жури избира победителите, като консултира оценките и въпросите си с д-р Росица Младенова, организатор на фестивала, режисьор и преподавател в НАТФИЗ, доц. Юрий Дачев, драматург, режисьор, писател, сценарист, преподавател в НАТФИЗ, режисьорът Чавдар Гагов и проф.д.н. Венелин Грамадски, ръководител на катедра „Филмова и ТВ режисура и анимация” в НАТФИЗ.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...