Акценти
Начало / Общество / Румен Петков: Ще ангажираме и евродепутат по проблема с парашутистите край Коиловци

Румен Петков: Ще ангажираме и евродепутат по проблема с парашутистите край Коиловци

Ако в българския Парламент не се създаде временна анкетна комисия за разследване на детайлите покрай т.нар. френски парашутисти край Коиловци, сме готови да ангажираме писмено външния министър, а след това и евродепутат, заяви днес пред журналисти в Плевен народният представител от Коалиция за България Румен Петков.

Той съобщи, че вече е получил отговор на питанията си, отправени към вътрешния министър Цветан Цветанов и този на отбраната – Аню Ангелов, но в тях има нещо много смущаващо. Депутатът припомни, че е задал 10 въпроса на вътрешния министър – на 8 от тях не е отговорено, в един от отговорите Цветанов е излъгал, а в другия е отговорил на 50%, уточни депутатът.

В края на писмения отговор на министъра на отбраната Аню Ангелов пък е записано: “за посочения от Вас период /16 и 17 октомври/ във въпросния център /за планиране и разпределение на въздушното пространство/ не е заявявана и установявана временно отделена зона за извършване на парашутни скокове”. Според Петков така излиза, че министърът на отбраната казва, че вътрешният министър лъже като казва, че чужденците са парашутисти, любители на екстремни спортове.

Червеният депутат припомни, че според разпоредбите в Наказателния кодекс се предвижда и различен срок на наказание лишаване от свобода, включително за съдии, прокурори и органи на полицията, които пропуснат да установят определени обстоятелства. Забавянето на изясняването на случая ще доведе и до създаване на голямо напрежение в отношенията ни с Франция.

Според Румен Петков, още тази сряда ще бъде внесено като искане създаването на временна парламентарна комисия по случая Коиловци. Депутатът коментира, че не изключва народните представители да гласуват “против” и да не допуснат създаването на такава комисия.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...