Акценти
Начало / Политика / Румен Петков: Няма да бъда кандидат за депутат на всяка цена

Румен Петков: Няма да бъда кандидат за депутат на всяка цена

„Аз няма да бъда кандидат за народен представител на всяка цена. Главният въпрос за мен е оценката, която ще получа от нашите структури на БСП и представители в местните органи за самоуправление”, това заяви на среща с медиите в Плевен депутатът от Коалиция за България Румен Петков. Той съобщи, че вече е подготвил своя отчет, който първо ще коментира с областния партиен съвет, а след това ще предостави и на медиите.

Петков заяви, че за него е важно какво ще отношението на общинските партийни конференции към номинирането му за народен представител и това е първостепенен въпрос за всички народни представители без значение на партийната им принадлежност.

„Второто важно нещо е в каква среда – не е без значение как ще бъде конструирана листата в 15-ти Плевенски Многомандатен избирателен район и националната листа”, уточни депутатът от коалиция за България. Той изрази своята убеденост, че левицата има всички ресурси и възможности – и като човешки потенциал, и като организационни механизми, да формира печелившата убедителна листа. С нея БСП трябва да спечели изборите и да даде на хората друго бъдеще, друга  възможност за съзнателен избор както в България, така и в Плевенска област.

Другата задача, която Румен Петков очерта като много важна, е да се направи сравнителен анализ на това кой преди изборите преди 4 години е обещавал, че Белене ще се строи и кой при гласуването на референдума е постъпил по друг начин.

Сега, когато се навлиза във фазата на подготовка на посланията, които БСП ще отправи към избирателите, вече са известни и няколко много ясни стратегически ангажименти за следващите 4 години за региона, подчерта Петков. На първо място е възстановяване изграждането на проекта Белене, внасяне на интензивност в работата на фериботния комплекс Никопол – Турну Мъгуреле и възстановяване на Военновъздушното училище в Долна Митрополия като елемент от военнообразователната система, от системата за национална сигурност на Република България и като съхраняване на определен военен потенциал в Плевенски регион. Специално внимание ще се обърне и на инфраструктурата в областта.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. То и господин Станишев каза , че няма да сте депутат