Акценти
Начало / Култура / Зорница Иларионова свири Сибелиус с Плевенска филхармония

Зорница Иларионова свири Сибелиус с Плевенска филхармония

След успешното си представяне в Международния фестивал Лауреатски дни „Катя Попова” през октомври миналата година, цигуларката Зорница Иларионова отново застава на плевенска сцена. На 5 март тя ще бъде солист на Плевенска филхармония в Концерт за цигулка и оркестър от Сибелиус.

Същата вечер вилончелистът Лиав Кербел ще солира на плевенските филхармоници в Концерт за виолончело и оркестър от Лало. Диригент ще е Цанко Делибозов.

Началото на концерта е 19 часа, мястото – зала „Катя Попова”.

Зорница Иларионова е студентка на проф. Захар Брон в Мадрит. Тя е единствената българка, приета там след тежък конкурс, в който участват 40 кандидати. Между тях проф. Брон избира само четирима и сред тях е Зорница Иларионова. След концерта си по време на Лауреатските дни, когато изпълни „Годишните времен“ на Вивалди Зорница Иларионова сподели, че винаги е много щастлива от възможността да свири на плевенска сцена. „Винаги е много мило, когато се връщам да свиря в Плевен, откъдето съм започнала с детските песнички на една струна, а сега мога да изсвиря сериозни, големи концерти”, сподели тогава талантливата цигуларка.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...