Акценти
Начало / Избори / Европейски избори 2019 / Румен Петков: Листата на АБВ в Плевен излъчва почтеност, сила и достойнство

Румен Петков: Листата на АБВ в Плевен излъчва почтеност, сила и достойнство

ПП АБВ – Плевен представи снощи в Арт център Плевен листатата си с кандидати за общински съветници и кандидата си за кмет на Плевен. На събитието присъства лидерът на ПП АБВ – Румен Петков.

Тази листа е създадена от личности, които са  се събрали да работят заедно за Плевен и за благото ни, обяви водещият Веселин Плачков, втори в листата на АБВ, преди да изброи поименно всичките 41 кандидати за общински съветници.  Сред тях са лекари, инженери, икономисти, предприемачи, много млади хора. Водач на листата е Цветан Антов, който е и кандидатът на ПП АБВ за кмет на Плевен.

 

„Смятам, че имаме най—силната листа сред нашите конкуренти. Тя е широкоспектърна, има много представители на частния бизнес, които дават работа на много плевенчани, плащат си данъците тук. Имаме трима човека под 30 години. Смятам, че това показва на младите, че има бъдеще в  Плевен. Имаме четирима човека от духовната сфера, защото за нас духовността и културата са много важни неща”, подчерта Цветан Антов веднага след представянето на кандидатите за общински съветници.

„Като бивш спортист приемам тези избори като едно състезание. Смятам, че  с номер 14 в бюлетината за кмет и общински съветници, номер, който съм носил на гърдите си през цялото време на спортната ми кариера и съм донесъл доста победи, ще постигнем същата победа и за Плевен”, каза Цветан Антов преди да очертае някои от акцентите в бъдещата им програма.

На първо място той постави осъществяването на проекта АЕЦ Белене. „На всички е ясно, че осъществили се този проект, това ще възроди икономически и туристически града и региона”, подчерта Антов. Той посочи още, че работят за построяване на приют за кучета, за да бъде решен сериозният проблем с бездомните кучета. Специално внимание ще обърнат на кварталите, крайните райони в града и на малките населени места. „Да не се обръща внимание само на централната градска част, а и на кварталите. Там хората много добре знаят за непочистените междублокови пространства, дупките”, обърна внимание той. Като кандидат за кмет той изтъкна като акцент в управленската си програма промяна в структурата на Община Плевен със създаване на общинско предприятие „Социални грижи” и построяване на старчески дом. „За съжаление сме областният град с най-бързо застаряващо население. Останали  са много самотни стари хора, които имат нужда от обгрижване”, очерта необходимостта от подобни стъпки. Не на последно място той постави проблемите със спортната база. Антов изтъкна, че не е само  проблемът с изграждане на многофункционалната спортна зала, а е необходимо да се подобри цялата спортна база в града, за да може да се води нормален тренировъчен процес. Антов припомни, че през мандата му на общински съветник и председател на ПК по младежки дейности, спорт и туризъм средствата за спорт от 240 000 лв. са увеличени на 575 000 лв. „Смятам, че сме един добър колектив, горд съм, че съм водач на такава силна листа и се надявам на 27 октомври с номер 14 да излезем с победа”, каза Цветан Антов.

„Пред вас стоят личности, събрани, за да работим заедно. Това не е отбор на победата, защото не отиваме на война, каза Веселин Плачков. – Мечтата ми  беше да стана  актьор и станах. Мечтаех да създам истинско семейство – с цялата отговорност смятам, че съм успял. От години казвам едно – Плевен е моят роден град, в който искам да живея и да си върне старата слава – на качествените хора, които покоряваха навсякъде. Искам да се върна тук, но за целта ще трябва да се направят много неща. Ще разчитам на всеки един от тази листа това да се случи”.

С много вълнение към кандидатите се обърна лидерът на ПП АБВ Румен Петков, подчертавайки, че листата им  е „еманация на патриотичното мислене, на осъзнатата преданост към Плевен и региона”. Той благодари на всички кандидати, защото „всеки един от тях е чест за Плевен и за плевналии”. „Нашата листа и кандидатът ни за кмет са носители на три неща, които генерално ни отличават от останалите – почтеност и преданост към Плевен, сила на духа, енергия за Плевен, и тази  воля да подчиним личния си интерес на гражданите на прекрасния ни град. Ние трябва да кажем ясно на плевенчани – първата ни крачка е безплатни ясли и детски градини, гарантиране на достъп до здравеопазване. Трябва да кажем на младите хора – ние искаме вас и вашите деца тук и сега. Това, което можем да направим, е да ви дадем сигурността, че децата ви са желани. Трябва да покажем нещо, което е генерално различно от поведението на ГЕРБ и на БСП”, изтъкна Румен Петков, завършвайки, че листатата на ПП АБВ  излъчва почтеност, сила и достойнство и с това трябва да стигнат до хората. „Убеден съм, че плевенчани ще имат друг 28 октомври. Тези избори са нашите“, изтъкна Румен Петков.

Прочетете също:

Любка Александрова печели трети мандат в Левски

Любка Александрова (БСП) остава кмет на община Левски и през следващите четири години. На балотажа ...