Акценти
Начало / Политика / Румен Петков: Единствено Орешарски е с адекватна реакция

Румен Петков: Единствено Орешарски е с адекватна реакция

Румен Петков - дарение

Единствено премиерът Орешарски реагира адекватно, е коментарът на бившия вътрешен министър Румен Петков по повод случващото се през последните дни в страната ни. Според него министър-председателят Пламен Орешарски „бърше лицето на България в Брюксел, плащайки сметките за всички глупотевини, които се правят”. А двете легитимни европейски партии – БСП и ГЕРБ, нямат съзнанието за носене на политическа отговорност, допълни още той.

По въпроса със студентската окупация Петков изрази становище, че всеки има право да протестира, непритесняван от държавни институтции. Но протестът на един, не трябва да бъде за сметка на нормалната организация на определен процес  – учебен или работен, заяви Петков, като уточни, че това е различно от стачка, зад която стоят синдикатите или  протест, зад който стои по-голяма част от общността. Той беше категоричен, обаче, че „присъствието на специфични персони в протести и контрапротести ги опорочава и в голяма степен хвърля сянка върху идеята гражданското общество да заяви себе си и да се бори за морала си”.

Петков припомни, че още през септември месец, на заседание на Националния партиен съвет, е задал въпроса какво ще се прави, когато дойдат студентите. Според него е бил нужен активен диалог със студентските съвети и с академичната общност  още през месец август. „За съжаление нито от страна  на мнозинството, нито от позицията, нито от инститеуциите тръгнаха към такъв диалог, който щеше да изчисти много въпроса”, коментира Петков.

Румен Петков предаде днес дарение в Дома за деца „Младен Антонов“, което съдържаше книги и 30 билета за мото шоу в зала. 

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...