Начало / Политика / Румен Петков в Плевен: Широка лява коалиция с реален шанс за убедителна победа на евроизборите

Румен Петков в Плевен: Широка лява коалиция с реален шанс за убедителна победа на евроизборите

Председателят на ПП АБВ Румен Петков е изпратил писмено предложение до председателят на БСП Корнелия Нинова да започнат подготовка за формиране на широка лява коалиция, чиято средносрочна перспектива са предстоящите избори за европейски парламент, местни избори и извънредни парламентарни избори, които, според АБВ, несъмнено ще има.

От АБВ сме убедени, че само такава широка коалиция на левите сили може да създаде у обществото усещане за реална перспектива и за алтернатива на сегашния „порочен модел на управление”. Това каза днес пред журналисти в Плевен Румен Петков, който беше сред гостите в Института по лозарство и винарство в Плевен по повод Деня на лозаря.

„Ако действително БСП желае отстраняването на ГЕРБ от власт и ликвидирането на този порочен модел на управление, трябва да направи решителната крачка”, категоричен бе Румен Петков.

Той вижда новата формация като тип „Коалиция за България”, в която участват множество партии на равноправна основа. „Ние никога не сме поставяли въпроса за персонално участие в листи пред въпроса за политиката. Напротив, считаме, че сега е моментът да постигнем силни, общи политически послания за една променяща се, социална Европа, Европа на правовия ред. За съжаление Европарламентът през последните  няколко месеца извърши много груби посегателства върху правовия ред. Не че от тях ще произлезе нещо, но това в очите на европееца показва, че международното право няма никаква стойност”, подчерта лидерът на АБВ.

Той беше категоричен, че при добре обосновано предложение от страна на БСП има много голям потенциал за формираме на коалиция, която  убедително да спечели изборите. „Това не е въпрос на Левицата, а е национален въпрос. Ако искаме да сменим този начин на управление, гражданите трябва да видят алтернатива. Защото проучванията показват, че в сегашния състав  на НС българските граждани не виждат алтернатива”, отбеляза още Румен Петков.

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...