Акценти
Начало / Образование / Открит урок по родолюбие проведоха учениците от НУ „Христо Ботев” – Плевен

Открит урок по родолюбие проведоха учениците от НУ „Христо Ботев” – Плевен

По повод 19 февруари – 146 години от обесването на Васил Левски, и 3 март – Национален празник на Република България, учениците от НУ „Христо Ботев“, днес проведоха открит урок по родолюбие.  По покана на директора – Цветелин Горанов, Искрен Красимиров – основател на „НЕзабравимата БЪЛГАРИЯ“, режисьор и автор на десетки късометражни документални филми, беше главен участник в този урок.  Той самият бе облечен като Христо Ботев, представяйки с гордост неговата личност.

Урока откриха ученици от клуб „Млади възрожденци“ към училището с кратък рецитал и песен, посветена на Апостола на свободата – Васил Левски.

Малките ученици имаха изключителната възможност да научат повече за двама от най-великите българи, дали живота си за свободата на България – Васил Левски и Христо Ботев. Чрез късометражни филми, интересни разкази, стихотворения и песни, посветени на героите, бяха представени различни любопитни факти, свързани с Априлското въстание, подвига на Райна Княгиня и ушиването на Самарското знаме с историческия, паметен надпис „Свобода или смърт“.

Откритите уроци по родолюбие, представени по различен и по-интересен начин, с участието на партньори на училището, са част от патриотичното възпитание на малките ученици, важен момент в обучението, изграждането им като личности и повод да се чувстват горди, че са българи, убеден е директорът на най-голямото начално училище в Плевен.

Откритият урок по родолюбие се проведе в НЧ „Съгласие“ в Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...