Акценти
Начало / Политика / Румен Петков връчи членските карти на младежи и жени от АБВ

Румен Петков връчи членските карти на младежи и жени от АБВ

Румен Петков среща

Водачът на листата раздаде членските карти на младежи и жени от АБВ на среща в квартал Сторгозия. „Ние нямаме средства за медии, нашата сила сте вие – умни, интелигенти хора с ясна позиция“, каза Румен Петков.

В диалог на срещата се обсъдиха проблемите, които касаят жителите на Плевен. Младите хора поискаха да се помисли по възможността за развитието на спорта, най-вече при децата. Хората поставиха въпроса и за обществен контрол върху изпълнението на поръчката за изграждането на площада в Плевен. „Не е нормално при толкова строителни фирми в нашия регион да се възлага поръчка на фирма от друг град“, категоричен е Румен Петков. „АЕЦ – Белене е възможност за развитието на нашия регион. Това са работни места, реален шанс за възраждане на малкия и среден бизнес. АБВ има цялостна стратегия за Плевен и региона, в която се включва и развитието на туризма. Не може Велико Търново да има силно развит туризъм, а ние тук да не можем да привлечем туристи. Имаме всички шансове да го направим, това е възможност за нас“, каза Румен Петков.

Румен Петков среща

На срещата бяха обсъдени много от въпросите, които вълнуват плевенчани. Сред тях и възможностите за възраждането на семейния бизнес, който бе унищожен през последните 4 години. Младите хора пък поставиха въпрос за изграждането на писта, която да дава възможност на любителите на високите скорости да не застрашават своя и на околните живот по улиците. Младежите поставиха проблемите и за борбата с купуването на гласове. „Полицията да си върши работата и да бъде на място, а ние се ангажираме да подаваме всеки сигнал, който стигне до нас за купуване на гласове“, заявиха младежите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...