Акценти
Начало / Политика / ДПС откри предизборната си кампания в Плевен със среща концерт

ДПС откри предизборната си кампания в Плевен със среща концерт

ДПС кампания откриване (2)

С концерт на група от Музикален център- Кърджали в Драматичния театър ДПС откри снощи предизборната си кампания за област Плевен. Специално за случая в Плевен дойде председателят на партията Лютви Местан. Да изразят подкрепата си към кандидатите за депутати от област Плевен бяха дошли още водачите на листите за област Ловеч – Джейхан Ибрямов, за област Монтана – Петър Чобанов, и за област Видин Станислав Анастасов

ДПС кампания откриване

Срещата откри областният координатор на ДПС – Плевен Енгин Кючуков, който представи листата на ДПС за 15 МИР Плевен. Преди това той акцентира върху направеното от правителството на Пламен Орешарски в област Плевен – ремонтът в Спортното училище, осигуряване на чужди инвестиции в Телиш и Кнежа, които ще осигурят общо над 3 000 работни места.

За предстоящите парламентарни избори на 5 октомври ДПС са регистрирали пълна листа за 15 МИР Плевен. Водач на листата за четвърти пореден път е Митхат Метин. След него се нареждат: Майдън Сакаджиев – директор на ИАРА в Кабинета Орешарски, Методи Петков, Фани Ананиева – председател на  младежкото ДПС, Шенджан Куртанова – председател на женското дружество на ДПС, Тома Терзиев – директор на Басейнова дирекция – област Плевен, Марио Рангелов – общински съветник в Червен бряг, Алина Семеонова, София Димитрова – служител в Бюрото по труда – Кнежа, Мален Огнянов – представителна Община Пордим, Айлян Пашала – директор на Инспекцията по труда – Плевен в Кабинета Орешарски, Цветомир Георгиев – експерт в Общинска служба „Земеделие” – Червен бряг, Айнур Асанов – от младежката организация на ДПС, Байсие Ибова – представител на Община Долни Дъбник, Огнемир Огнянов – община Искър, Юсние Алилова – директор на Областна дирекция „Земеделие” в Кабинета Орешарски, Красимир Кирилов – община Белене, Сибин Михайлов – директор на Общинска служба „Земеделие” – Червен бряг.
Тази листа е плод на много работа и много труд и смея да твърдя, че това е най-добре балансираната листа в област Плевен по етнически признък, по представителство на жени и младежи, включително и на хора с висше и средно образование, подчерта при представянето на кандидат-депутатите Енгин Кючуков.

ДПС кампания откриване (3)

Пръв с приветствие към кандидат-депутатите и присъстващите в залата членове, симпатизанти и гласоподаватели се обърна доайенът в плевенската листа на ДПС – Сибин Михайлов. „Равноправието и единението между човеците, нормалността са в основата на провежданата от ДПС последоватлена и демократична политика”, подчерта в обръщението си Михайлов. С бурни възгласи беше подкрепен призивът му за гласуване с номер 18 в интегралната бюлетина, за да сбъднат една голяма мечта на привържениците на ДПС – втори депутатски мандат в област Плевен.

След него възможност за призив имаше Алина Симеонова, която е най-млада сред кандидат-депутатите на ДПС за Плевенска област. Тя апелира към младите хора да се учат, защото ДПС има нужда от образовани млади хора.

„Има ли по-мъдра партия – водач на листата турчин, втори в листата – турчин, трети в листата – циганин. Питам, някой ще се сети ли за мъдростта на ДПС, когато ние печелим? Ще се сети ли някой как ние правим истинската интеграция? Само ние ще се сетим, но не и нашите врагове, които правеха магистрали. Добре  ги правят, но сега ще кажа една много кратка метафора – миналата година ректорът на Софийския университет каза, че на днешното, съвременно българско общество са необходими магистрали в сърцата”, с тези думи взриви залата водачът на листата за Плевен Митхат Метин. След което той посочи изправените зад него на сцената членове на листата и допълни, че това е магистралата на ДПС към сърцата на хората.

Метин призова присъстващите да дадат своя глас за ДПС с номер 18 в интегралната бюлетина, за да могат да имат и втори депутат от Плевен – Майдън Сакаджиев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...