Акценти
Начало / Образование / С тържествен концерт откриха учебната година в НУИ „Панайот Пипков“

С тържествен концерт откриха учебната година в НУИ „Панайот Пипков“

първокласник

С тържествен концерт откриха учебната година в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен. Многобройните възпитаници на елитната гимназия се събраха празнично облечени, с цветя и в добро настроение в концертната зала „Божко Шойков“.  Най-развълнувани бяха 17-те първокласници, които преди това получиха своите подаръци и учебници в класната стая. По стара българска традиция китка здравец очакваше на чина всеки от малчуганите.

първокласници

първокласник

В концертната зала празникът започна с посрещане знамето на училището, след което прозвуча химнът на Република България. Първият учебен ден за пореден път се превърна в прекрасен повод за изява на младите таланти, които се шлифоват в училището под непрестанните грижи на педагогическия екип.

първокласници

Изявени млади музиканти, певци и танцьори зарадваха с изпълненията си своите преподаватели, съученици и родители.

цигуларка

Камелия Първанова

Специални поздрави към всички присъстващи в залата отправи областният управител на Плевен арх. Бойко Балтаков. Да разпръскват светлината на своето изкуство пожела на учениците и Соня Маринова,  началник на Отдел „Култура“ в Община Плевен и възпитаничка на НУИ „П. Пипков“.

соня маринова

Специален поздрав към своите колеги и децата отправи с изпълнението си оперният певец Любомир Дяковски, директор на Плевенската филхармония.

любомир дяковски

пиано

флейтистката

Поздравителни адреси до ръководството на училището са изпратени от Министерството на културата, Регионалния инспекторат на образованието в града, кмета на Община Плевен проф. Димитър Стойков и др.

деца

народни певици

китарист

Макавеева

Божидара

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...