Акценти
Начало / Политика / Румен Гечев, водач на листата на БСП в Плевен: ГЕРБ нямат очи да ходят в Белене, да заобикалят този град

Румен Гечев, водач на листата на БСП в Плевен: ГЕРБ нямат очи да ходят в Белене, да заобикалят този град

БСП регистриране листа

Водачът на листата на Коалиция „БСП лява България” за 15 МИР Плевен – Румен Гечев, заедно с втория в листата Васил Антонов и областния председател на БСП – Мирослав Михайлов, точно в 12 часа днес внесоха в РИК – Плевен пълна листа от кандидати за народни  представители.

БСП листа

Веднага след регистрацията Румен Гечев отговори на журналистически въпроси, които естествено се отнасяха до бъдещето на проекта АЕЦ Белене. „АЕЦ Белене е проект, който винаги сме подкрепяли и аз като водач на листата и бъдещ депутат, ако така решат плевенчани, ще направя всичко възможно този проек да се реализира, защото е важен за България и за Плевен”, категоричен беше Румен Гечев. Той допълни, че другият важен за българската икономика проект е „Южен поток” и по думите му тези два проекта са „реалистични и могат да динамизират растежа и да достигнем по-добри европейски стандарти”. Водачът на листата на Коалиция „БСП лява България” за област Плевен изрази убеденост, че „българският народ преценява правилно и след изборите ще можем да съберем достатъчно гласове”, за да бъде реализиран проектът АЕЦ Белене. За да бъде рестартиран, ще са нужни 121 гласа в пленарна зала.

На въпрос как ще коментира изказването на Цецка Цачева, че ГЕРБ ще направят пробив в Белене, Румен Гечев беше достатъчно категоричен, наричайки това изказване „доста странно”. „ГЕРБ пред целия български народ бяха против проекта „Белене” и го блокираха в парламента, заедно  с нашите бивши партньори, а сега техни нови партньори – ДПС.  Те блокираха и проекта „Южен поток” . Така че ГЕРБ въобще нямат очи да ходят в  Белене. На тяхно място бих заобиколил този град”, заяви Гечев.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Бойко Петров

    Румен Геч Парашутериста