Акценти
Начало / Образование / Ротари клуб Плевен обяви имената на първите си стипендианти

Ротари клуб Плевен обяви имената на първите си стипендианти

Ротари клуб - стипендии

В деня на Националния празник на България от Ротари клуб Центрум Плевен бяха избрали да обявят имената на първите си стипендианти. Церемонията се състоя в заседателната зала на Областна управа – Плевен с любезното домакинство на областният управител Илиян Йончев, който е ротарианец. Церемонията започна особено тържествено с химна на България и с този на ротарианците.

Йордан Христов, Захаринка Николаева, Петър Петров и Ивелина Начева са първите четирима, които получават новоучредената стипендия от Ротари клуб Плевен. Йордан и Захаринка са студенти в Медицински университет – Плевен, Петър учи в Техническия университет  в Габрово, а Илиана – в Педагогически колеж – Плевен. Всички те са отличници, каквото е изискването, за да получат годишната стипендия в размер на 1 250 лв.

Средствата за четирите стипендии са събрани по време на Благотворителния коледен бал на Ротари клуб Центрум Плевен, в който  се включиха и представители на ротариански организации от Северна България.

„Вие , млади плевенчани, имате шанса да получите подкрепата на това общество, а след време да върнете жеста както и с каквото можете”, каза при връчването на стипендиите президентът на Ротари клуб Центрум Плевен доц.д-р Бойко Стаменов.

Скретарят на плевенската организация Искра Ганева поднесе на стипендиантите договор за дарение, като обясни, че с него те се задължават  при бъдещите си изяви да отбелязват, че са стипендианти на Ротари клуб, а също да споделят и спазват етичните правила, които са основа на ротарианството.

Като домакин областният управител Илиян Йончев също поздрави стипендиантите на Ротари клуб Центрум Плевен. Той направи паралел между днешното събитие и паметното, станало преди 136 години на 3 март.  „Сега, когато слушах химна на Ротари, в който се говори за мечти и приятелство, си давам сметка, че Освобождението на България е започнало от една мечта, от приятелски протегнатите ръце, през делото на Левски, Ботев, на цял един народ, подпомогнат от братска Русия. Днес, в деня, в който националната мечта е факт, ние като ротарианци сбъдваме една друга мечта  – на тези млади хора да видят, че има светлина, че има човешко отношение, че има помощ. Пожалавам им да използват тези средства, за да усъвършенстват своите професионални умения”, каза областният управител.

Младите хора благодариха за получената помощ от Ротари клуб и увериха, че ще продължат да полагат същите големи усилия, за да постигат добри резултати в обучението и в реализацията си като специалисти.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...

Един коментар

  1. Ехе , много дълго изречение на Йончев.