Акценти
Начало / Култура / Дни на руската литература започват в Плевен

Дни на руската литература започват в Плевен

Плевен

Дни на руската литература и култура ще бъдат открити днес в Плевен. Те са организирани от Община Плевен, Международно творческо сдружение „Сцена на духовността” и Федерация „Приятели на Русия”. Официалното откриване ще  е от 16 часа в  Регионална библиотека „Христо Смирненски” с представяне на изложба на книги на руски автори от Подмосковието.  От 17 часа ще бъде представено първото издание на  алманах „Светопис” на Межународно творческо сдружение „Сцена на духовността” – Плевен.

Дните на руската култура ще продължат до 8 март. В програмата на руската културна делегация, в която са включени творци от  Воскресенск, Московска област на Русия, е предвидено посещение в Община Долна Митрополия, където ще бъдат приети от кмета Поля Цоновска и гостуване на читалище „Неофит Рилски” в Тръстеник.

На 6 март  делегацията от Воскресенск ще участва в литературно-музикална програма в читалише „Христо Ботев” в село Коиловци. Преди това ще имат среща с кмета на селото Красимир Иванов.

В петък в художествена галерия „Дарение Светлин Русев“  участниците в културния форум ще получат грамоти от името на кмета на Община Плевен –  проф. Димитър Стойков. От 17.30 ч. в зала „Катя Попова“ ще започне поздравителен концерт в чест на гостуващата руска делегация, в който ще се представят състави от НЧ „Ракитин“ – Плевен.

На 8 март плевенски творци ще отворят домовете си за своите колеги от Воскресенск.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...