Акценти
Начало / Образование / Росен Хаджиев временно ще е директор на ПГМЕТ – Плевен

Росен Хаджиев временно ще е директор на ПГМЕТ – Плевен

Преподавателят по литература Росен Хаджиев е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на ПГ по механоелектротехника в Плевен. Това съобщи началникът на РУО-Плевен Албена Тотева на пресконференция, след като тази сутрин се срещна с колектива на ПГМЕТ – Плевен. Срещата беше предизвикана от поредицата сигнали, подадени в РУО от колектива на професионалната гимназия срещу грубото, дори цинично поведение на директора и предупреждението за ефективна стачка.

Колективът на ПГ по механоелектротехника в Плевен готов за стачка, не искат директора си

Срещу директора ще бъдат предприети разрешените от Кодекса на труда стъпки, заяви Албена Тотева, но след като Киринов се върне от законов отпуск по болест, в който е от днес. Временно изпълняващият длъжността директор Росен Хаджиев е издигнат от колектива.

Албена Тотева благодари на председателя на КНСБ в Плевен Янчо Андонов за бързата реакция и за съдействието за разрешаване на възникналия в училището конфликт. Тотева благодари и на учителите за разбирането и постигнатото съгласие, което позволи днес да не бъде нарушен учебният процес.

Постигнахме обществен договор между синдикати, учители и РУО за разрешаване на възникналия конфликт по начин, който удовлетворява всяка една от страните, подчерта Янчо Андонов. Той обяви, че застава зад решението на началника на РУО и подкрепя колектива, който издига Росен Хаджиев за временно изпълняващ длъжност директор. Познавам Хаджиев и знам, че ще се справи, заяви Андонов.

От своя страна Росен Хаджиев декларира, че ще бъде отворен за всички гледни точки и ще бъде балансьор, за да се предотвратят нови подобни конфликти.

Наташа Басарова, председател на синдикалната организация в професионалната гимназия обясни, че на общо синдикално събрание е взето решение да се изпрати сигнал в РУО срещу директора Киринов. Той е назначен от 29 юли тази година след спечелен конкурс и колективът тогава застанал зад него, въпреки недобрите отзиви, които имало за него от предишните му работни места. Дадохме му шанс, но през последния месец ситуацията стана нетърпима, бяхме подложени на ежедневен тормоз от страна на директора, обясни Басарова. Киринов се държи като феодал с крепостни селяни, заявиха учителите, които остават в стачна готовност.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...