Акценти
Начало / Общество / Опасни гуми за автомобили на българския пазар не са открити

Опасни гуми за автомобили на българския пазар не са открити

Опасни гуми за автомобили на българския пазар не са открити, но е забранен вносът на 340 устройства за светлинна сигнализация при извършени от Комисията за защита на потребителите (КЗП) проверки на границата, съобщи за „Новините” на Нова ТВ председателят Димитър Маргаритов.

Той се присъедини към призива на КАТ гражданите да бъдат отговорни към подготовката на автомобила си за студените зимни месеци и от днес да шофират само с подходящи за сезона гуми и изправна осветителна система.

За около месец инспекторите на КЗП провериха няколко десетки партиди зимни гуми и фарове за мъгла при вносители и в търговската мрежа. Маргаритов обясни, че до момента опасни гуми не са установени, но има случаи на опасни стоки за светлина сигнализация.

При избора на гуми потребителите трябва да обърнат внимание на годината на производство. „С течение на времето материалът се уморява и дори и гумата да не е била използвана, продажбата й след определен период след производството й я прави опасна”, обясни председателят на КЗП.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...