Акценти
Начало / Образование / Ромските деца следват мечтете си

Ромските деца следват мечтете си

projekt

Проектът „Следвай мечтата си” на Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА”, в партньорство с НУ „Христо Ботев” в гр. Левски дава вдъхновение на децата, подкрепа на родителите, увереност на учителите. Екипът от консултанти по различните видове изкуства, спорт и дискусионни форми, редовно провеждат консултации в сферата, в която са специалисти. Срещите на учителите със  специалисти от сферата на изкуството, спорта и обществения живот са изключително полезни за учителския екип на училището, защото въвеждането на децата в света на изкуството, включването им в спортни занимания и предоставянето на възможности за дискутиране по най-горещите за тях теми изисква специфични познания и умения.

роми проект

Успешно се изпълнява и тематичната програма на сформираната Работилница за родители. Методите за повишаване на знанията за възпитание и грижа на децата, на родителските умения на ромските семейства са привлекателни и нетрадиционни, съобразени с техните нагласи и потребности: дискусии в малки групи, уърк-шоп, ролеви игри. Повишаването на родителския капацитет и мотивирането на ромските семейства за подкрепа на децата си за отговорно отношение към училището са основни фактори за реалното интегриране на децата от ромски произход и за бъдещата им личностна и професионална реализация.

роми проект

Проектният екип влага целия си опит и ентусиазъм за постигане на планираните проектни резултати, което със сигурност ще се отрази върху качеството на живот на ромските деца от гр. Левски и на техните семейства

проект роми

“Този материал е публикуван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Сдружение «Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА» и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този наръчник отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.”

 Инвестира във вашето бъдеще!

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...