Акценти
Начало / Общество / Три пъти по-скъпо е дизеловото гориво от еленергията за плевенските тролеи

Три пъти по-скъпо е дизеловото гориво от еленергията за плевенските тролеи

 тролеи повреда

Три пъти по-скъпо е дизеловото гориво от еленергията за плевенските тролеите и това товари финансово дружеството „Тролейбусен транспорт”, информира пред журналисти управителят инж. Ангел Несторов. Той поясни, че придвижването на дизелово гориво ще е наложително в участъците, в които ще се извършва разширение и рехабилитация на контактната мрежа.

„Малко по-енергоемки са тролеите, когато се движат с дизелово гориво, тъй като има трансформация 2 пъти. Двигател с вътрешно горене върти генератор, генераторът придава на тягов мотор и тогава се осъществява движението”, поясни Несторов. Той добави, че движението на дизелово гориво ще бъде ограничено максимално.

Пътищата са в прилично състояние, въпреки че има какво да се иска и от тях, коментира още Несторов. „Моята забележка е за бул. „Русе“ – след ул. „Г. Бенковски“ нагоре, и в жк „Дружба“ има лоши трасета. В новите участъци, в които ще се изгражда контактна мрежа, пътищата са в прилично състояние”, коментира още Несторов.

„Тролейбусен транспорт” е подписал договор с Община Плевен за вътрешен оператор, което предполага, че може да обслужва всички линии без провеждането на търгове, информира още управителят на дружеството. Цялата дейност превоз на пътници е предоставена на „Тролейбусен транспорт“.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...