Акценти
Начало / Култура / Рисунка на плевенско момче ще бъде отпечатана върху плакати на НАП

Рисунка на плевенско момче ще бъде отпечатана върху плакати на НАП

НиколаРисунката на 9-годишния Никола Ангелов от Плевен спечели първо място в конкурса „Аз се грижа за природата”, обявен от Националната агенция по приходите. В него участват над 100 рисунки на деца, чиито родители работят в приходната агенция. Компетентно жури, под председателството на гл.ас. д-р Калина Христова от Департамента за изящни изкуства на Нов български университет, е оценявало детските творби.

Рисунката на Никола ще бъде разпечатана на плакат с тираж 500 броя, който ще бъде разпространен по териториалните структури на НАП в цялата страна и сред клиентите и партньорите на Агенцията.

Никола още три годишен проявява интерес към изобразителното изкуство и прави своите първи опити да отрази заобикалящия го свят в цветове. Таланта наследява от майка си Маргарита Жиянова – главен юрисконсулт в отдел „Обжалване“ в плевенския офис на НАП. Тя  записва Никола в детската Арт школа „Колорит“ с художествен ръководител Майа Ананиева в Плевен. Многобройните му участия в различни международни конкурси за детски рисунки му донасят много награди и медали, сред които и  най-високото отличие на Националния конкурс за рисунка „Казанлъшка роза“ 2014 с картината „Соната за розите“.

В конкурса са участвали още 11 деца от Плевен.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...