Начало / Икономика / Започват масови проверки на пазарите за плодове и зеленчуци

Започват масови проверки на пазарите за плодове и зеленчуци

пазар зеленчуциНАП и Българската агенция по безопасност на храните започват масови проверки на търговията с плодове и зеленчуци и храни от животински произход. Това гласи съвместна заповед на министъра на финансите и министъра на земеделието и храните. Проверките ще бъдат на територията на стоковите пазари и тържища и обекти за производство и търговия в страната. Инспекторите ще следят за издаването на документи за извършените плащания, както и дали работниците имат сключени трудови договори.

Проверките ще продължат до края на годината, като целта е засилването на контрола върху нерегламентирания внос на плодове, зеленчуци, растения, растителни продукти, храни от животински произход и продукти за растителна защита от трети страни.

В края на август министърът на финансите Румен Порожанов и министърът на земеделието и храните Васил Грудев обсъдиха в МФ съвместни мерки за по-голяма ефективност на фискалния контрол и предотвратяване на нелегален внос на стоки с висок фискален риск от земеделския сектор.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...