Акценти
Начало / Култура / Вокалистка, за малко не спечелила „Гласът на Албания“, участва в проект на Арт център Плевен

Вокалистка, за малко не спечелила „Гласът на Албания“, участва в проект на Арт център Плевен

Владимира Йорданова - Ваня Михова

„Камерни музикални вечери” е новият проект, който реализира Арт център Плевен. Той е посветен на Световния ден на музиката и поезията – 1 октомври. В три последователни вечери плевенчани ще имат удоволствието да се насладят на различни по жанр концерти, разказа Ваня Михова, координатор на проекта.

Камерните музикални вечери ще започнат на 1 октомври от 18 часа с откриване на изложба на 14 художници от Русе, Бургас, Пловдив, Добрич, София и Плевен. Изложбата ще започне с концерт класическа музика в изпълнение на ученици от Музикалното училище в Плевен. След откриването на изложбата е предвиден малък сюрприз за посетителите, разкри част от изненадите в първата вечер Ваня Михова. Тя ще завърши с впечатляващи визуални ефекти и електронна музика в изпълнение на китариста Мирян Колев от Трявна.

Втората вечер ще е посветена на джаз и поп музиката. В нейната магия ще въведат Доротея и Гена Люцканови.

За третата вечер организаторите са подготвили среща с едно интересно трио – „Бора Де”. Създадено от една интересна артистка – Боряна Докле, която е с албански произход, завършила е консерватория с цигулка, но се изявява като вокалистка, дори е достигнала до финала на „Гласът на Албания – 3”, разказа Ваня Михова.

Организаторите от Арт център Плевен подсказаха, че в трите вечери са подготвили приятни изненади за публиката, като една от тях ще е за почитателите на поезията.

Проектът „Камерни музикални вечери” се реализира с финансовата подкрепа на Община Плевен и на местния бизнес.

Надяваме се те да останат отворени и за следващите ни проекти, с които имаме идея Арт центъра да стане истинско културно средище, в което хората ще могат свободно да се срещнат с различни видове изкуства, обясни Ваня Михова и допълни, че ще канят писатели, поети, музиканти танцьори – млади и не толкова млади, популярни и не толкова популярни. По думите й този свободен достъп на хората  до култура ще бъде добре дошъл за тяхното духовно извисяване.

От Арт център Плевен са отворени да приемат всеки с  креативна идея, която може да защити и да помогне за реализирането й. За публиката остава само да остави делничните дрехи, да извади новите от гардероба и  да се потопи в чистия и красив свят на изкуството.

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...