Акценти
Начало / Образование / Ректорът на Медицинския университет откри Шестнадесета национална научна сесия за студенти и преподаватели

Ректорът на Медицинския университет откри Шестнадесета национална научна сесия за студенти и преподаватели

С приветствие на ректора на Медицински университет – Плевен днес в ТЕЛЕЦ беше открита Шестнадесетата юбилейна национална научна сесия за студенти и преподаватели. Тя се организирана от Медицински колеж към Медицински университет – Плевен, и тази година е част от честванията на 70-годишнината от основаването на Медицинския колеж като самостоятелно медицинско училище. Обръщение към участниците направи и Директорът на Медицинския колеж доц. д-р Евгения Бързашка. д.м.

Работата на научната сесия започна с пленарен доклад на доц. д-р Мая Стоименова, д.м., Ръководител катедра „Психиатрия и медицинска психология“, Медицински университет – Плевен на тема: „Риск в психиатрията”.

В Шестнадесетата юбилейна национална научна сесия участват 98 студенти и преподаватели от специалностите „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник фармацевт“ и „Социални дейности“ на Медицински колеж към МУ–Плевен, Факултет „Обществено здраве“ на МУ– Плевен, студенти и преподаватели от висши училища в София, Пловдив, Бургас.

Със свои разработки в научната сесия участват и медицински специалисти от Клиника  по „Съдова хирургия” – ВМА София.

През двата дни на форума ще бъдат изнесени 23 доклада и ще бъдат представени 5 постера, разпределени в две секции: „Медико-диагностични дейности и Вария“ и „Социални и фармацевтични дейности“.

По време на тържественото отбелязване на 70-годишнина, което ще се състои на 30 октомври, от 14:00 часа в зала Магнум, Втора клинична база, научнопопулярна лекция на тема „Наркотиците – минало, настояще и бъдеще“ ще изнесе доц. Васил Атанасов, д.х.,  началник на токсохимична лаборатория във ВМА, преподавател в СУ „Св.Климент Охридски“ и председател на Експертния съвет по наркотични вещества към Националния съвет по наркотични вещества към Министерски съвет.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...