Начало / Икономика / Осем месеца предсрочно Община Плевен ще приключи работа по мащабен проект за ремонти на улици

Осем месеца предсрочно Община Плевен ще приключи работа по мащабен проект за ремонти на улици

Общо 30 единични обекти, от които 16 улици, са ремонтирани в Плевен с европейски средства по проекта на Общината „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен”.  Това е един от най-важните проекти, който Община Плевен изпълнява, защото стига до най-голям брой жители, подчерта на пресконференция днес зам.-кметът Стефан Милев. Пред журналисти беше отчетен междинен етап от проекта, в който са ремонтирани седем улици – „Цар Симеон”, „Мур”, „Коста Хаджипакев”, „”Гургулят”, „Цар Борис”, ул. №3 в жк „Дружба” и бул. „Георги Кочев”. Общо са ремонтирани над 100 000 кв.м градски площи – улична настилка и тротоари, поставени са нови осветителни тела, бордюри, знаци и маркировка.

Няма закъснение по изпълнението на ремонтите на нито един от обектите по проекта, беше подчертано днес на пресконференцията. Градската градина и Водната каскада, които са ремонтирани по същия проект, вече са завършени, към приключване са и детските площадки, които се изграждат, до края на седмицата се очаква да завърши и ремонтът на надлеза на бул. Георги Кочев”.

Така проектът ще бъде завършен осем месеца преди крайният срок, който е през юни 2019 г., подчерта Евгени Генов, ръководител на проекта.

Зам.-кметът Стефан Милев допълни, че общата стойност на проекта е 13.8 млн.лв., от които близо 11.8 млн.лв. са европейско финансиране, което позволява Общината да направи толкова мащабни улични ремонти с безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж”.

Той поясни, че изпълнителите на обектите са спестили около 1 млн. лв. „Въпросът е дали управляващият орган ще позволи тези средства да бъдат оставени в Общината за реализиране на други проекти”, каза Милев.

Той гарантира, че спестените средства не са за сметка на качеството на изпълнението на обектите. Извършван е периодичен контрол и пропуските са отстранявани още при изпълнението, а фирмите са дали гаранция от пет години, заяви Милев.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...