Акценти
Начало / Култура / Регионалната библиотека организира конкурс за рецитиране на стихове под надслов „Аз искам да те събера във стих …”

Регионалната библиотека организира конкурс за рецитиране на стихове под надслов „Аз искам да те събера във стих …”

Конкурс за рецитиране на стихове, посветени на България, под надслов „Аз искам да те събера във стих …”, организира Регионална библиотека „Христо Смирненски” в Плевен. Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи: до 15 години, от 15 години до 25 години и над 25 години. Желаещите да се включат в конкурса могат да се запишат до 9 октомври в читалнята на библиотеката.
Участниците в конкурса ще изпълняват едно стихотворение по собствен избор до 3 минути. Най-добрите рецитатори във всяка възрастова група ще бъдат наградени, като наградите са следните: първа награда – 50 лв., втора награда – 40 лв. и трета награда – 30 лв. Ще бъдат раздадени и 3 поощрителни награди по 20 лв., допълват организаторите на конкурса.
Конкурсът ще протече на два етапа. Първият етап е кастинг за номиниране на рецитатори за финалния кръг на конкурса – 14 октомври от 10.00 до 12.00 и от 13.00 до 16.00 часа в Арт зала на библиотеката. Вторият етап е финал и излъчване на победители във всяка възрастова група, който ще се състои на 21 октомври от 17.30 часа в Арт зала.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...