Начало / Общество / Демонстрации на разнообразни видове спорт представят утре в Плевен

Демонстрации на разнообразни видове спорт представят утре в Плевен

Плевен ще се включи в Европейската седмица на спорта на 16 септември, сряда, информират от пресцентъра на местната администрация. Денят, посветен на спортуването, ще бъде открит в 12:30 часа в зала „Спартак“, където гост ще бъде зам.-министърът на спорта Калин Каменов.
Програмата ще започне с демонстрации по различни видове спорт в комплекса – карате, таекуон-до, бокс, тенис на маса, акробатика, художествена гимнастика, скокове на батут, скално катерене на изкуствена стена, като достъпът до всички зали ще е свободен. В 11:45 часа ще тръгне велопоход по велоалеята при читалище „Съгласие”, а пред ЦРД, по същото време, спортни клубове за здраве и дълголетие ще демонстрират комплекси от упражнения. В 13:00 ч. стартира демонстрация по плувни спортове и водно спасяване на покрития плувен басейн до училище „Иван Вазов“. Вратите на съоръжението също ще бъдат отворени за всички желаещи. Демонстрации и свободен достъп са предвидени и на тенис кортовете в парк ”Кайлъка” и комплекс „Копитото”.

Европейската седмица на спорта е нова инициатива на Европейската комисия, с която се насърчават спортът и физическата активност в цяла Европа. Целта е да насърчава участието в спортна дейност и физическа активност и да повиши осведомеността, относно многобройните ползи от тях.
Седмицата на спорта в България се провежда от 14-ти до 20-ти септември.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...