Акценти
Начало / Култура / Регионалната библиотека издаде библиография за Григор Вачков

Регионалната библиотека издаде библиография за Григор Вачков

Регионална библиотека “Христо Смирненски” издаде библиография “Григор Вачков (1932 – 1980 г.)”, посветена на 80 години от рождението на известния и обичания български актьор. Библиографията е дело на Милена Арсова – библиограф в Регионална библиотека.

Биобиблиографията е структурирана в четири основни дяла – филми и театрални постановки с участието на Григор Вачков, негови размисли и интервюта, както и публикациите за него. Включени са спомени, биографични бележки, творчески портрети, отзиви за актьорската му игра, епизоди от живота и творчеството му. Представени са и снимки на Григор Вачков, които по прекрасен начин доразкриват личността му.

Библиографията “Григор Вачков (1932 – 1980 г.)” е ориентирана предимно към дейците на киното и театъра и цели да подпомогне изследователските и творческите им търсения, уточняват от библиотеката. От там изразиха надежда изданието да достигне и до хората извън бранша, до читатели от различни възрасти и професии и да провокира интереса им към големия човек и актьор.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...