Акценти
Начало / Общество / Ревизоро: Плевен не е случаен регион, приемам работата като предизвикателство

Ревизоро: Плевен не е случаен регион, приемам работата като предизвикателство

Приемам работата в Областна администрация – Плевен като предизвикателство, не голямо, но все пак предизвикателство. Това каза Емил Димитров – Ревизоро само няколко часа, след като беше назначен за главен секретар на Областна администрация – Плевен.   По думите му плевенски регион не е случаен.

За да дойде на работа в Плевен, Емил Димитров е напуснал Нотариалната камара в Шумен, където е работил като правен съветник и е отговарял за няколко области – Русе, Шумен, Варна, Търговище и Разград. Според Закона за държавния служител длъжността, на която е назначен сега, отговаря по ранг на предишната му длъжност в държавната администрация, но с по-ниско възнаграждение.  Приел, защото Йончев, с когото се познават от близо осем години и са работили заедно по време на предизборната кампания през 2005 г., му казал, че му трябва човек, на когото да може да се довери. „През последните 10 години непрекъснато трябваше да обяснявам, че не искам да ставам директор на митниците и нямам амбиция в тази посока. Моето виждане за развитието на митниците е по-различно и когато открито го казвах, някои смятаха, че съм огромен враг на БСП, а после и на ГЕРБ”, допълни Димитров.

За работата си в Плевен Емил Димитров каза, че тук има много текущи проблеми и трябва бързо да се намери изход от ситуацията. Сред проблемите той  нареди Белене и проекта „По-добро обслужване чрез електронно управление”, по който Областна администрация връща над 246 хил. лв.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...