Начало / Общество / Ралица Добрева участва в среща във връзка с Плана за управление на риска от наводнения в Дунавски район

Ралица Добрева участва в среща във връзка с Плана за управление на риска от наводнения в Дунавски район

Областният управител на Плевен Ралица Добрева участва в среща със заинтересованите страни във връзка с обществени консултации по „Проект на План за управление на риска от наводнения в Дунавски район за басейново управление, обхващащ периода 2016 – 2021 г”, организирана от Басейнова дирекция „Дунавски район” – Плевен.

Събитието уважиха още областните управители на Ловеч и Монтана Ирина Митева и Ивайло Петров, представители на неправителствения сектор, кметове, представители на държавни администрации, обществени организации, на бизнеса и други заинтересовани страни.

В рамките на срещата бе представен планът за управление на риска от наводнение. Чрез него се прилага подход към дългосрочно планиране на мерките за намаляване на риска от наводнения и неблагоприятните последици по отношение на човешкото здраве, стопанска дейност, околната среда и културното наследство. Една от целите на ПУРН е да се анализират причините за възникване на наводненията, да се предвидят потенциалните негативни последици от тяхното настъпване и да се определят подходящи мерки за намаляване на риска в застрашените райони.

Проектът на ПУРН е достъпен на  страниците на Басейнова дирекция „Дунавски район“ и на Министерството на околната среда и водите.

 На разположение е за обсъждане до 30 октомври.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...