Акценти
Начало / Общество / Ген.Михо Михов : Пътят към властта да зависи непременно от честта

Ген.Михо Михов : Пътят към властта да зависи непременно от честта

При огромен интерес премина представянето на книгата на ген. Михо Михов „Казано и премълчано“ пред членове и симпатизанти на АБВ в Плевен. За творбата разказа Детелина Павлова.  Изданието включва снимки и документи в над 520 страници, които проследяват житейския път на Михо Михов от родното му село Сенник до върховете на българската армия.

„Аз ви чувствам като съграждани и Плевен го чувствам като мой град.  Книгата не е  мемоарна, тя има особен стил. Човек може да каже, че е живял достойно, ако децата му не се срамуват от него. Пътят към властта да зависи непременно на честта. Това е кодекс на нашите древни предци и днес можем да дадем оценка на тръгналите към властта по този критерий. Много колеги знаят тежестта на решенията, които сме взимали в професията.  Човек сам прави изборът си. Решенията може и да плод на обстоятелствата, но изборът е твой. Аз това съм го научил много отдавна“. Това заяви пред плевенчани ген. Михов.

Той добави, че мотивите за написването на книгата са много. „Един от тези мотиви е, че аз бях началник на Генералния щаб в много тежки години, години на преход. Искам истината за тези години да е ясна както на моите колеги, така и всички, които прочетат книгата“, заяви ген. Михов. В творбата си той  споделя своите виждания за България. „Има един огромен проблем и той е, че българите отвикнаха да се трудят. Това, което е било една от основните ни характеристики като народ, днес е на път да се затрие“, казва ген. Михов.

В изданието може да се прочете и  за направеното от него като посланик в Македония. В книгата са събрани и множество интервюта, които Михо Михов е давал пред медиите. Ген. Михов отговори на многобройни въпроси и даде десетки автографи.

img_20161005_190706

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...