Акценти
Начало / Общество / Разчистени и проходими са участъците със снегонавявания в община Плевен

Разчистени и проходими са участъците със снегонавявания в община Плевен

Към 12.30 часа всички пътища в община Плевен  са проходими при зимни условия, съобщиха от местната администрация.
По информация от общинската фирма „Инжстрой“, ангажирана със зимното почистване на общинската пътна мрежа, всички пътни участъци са почистени и обработени. Предстои поредно минаване на машините и нова обработка на пътната настилка. Няма проблеми и в участъците със снегонавявания – това са районите между селата Пелишат и Згалево, Бохот – Тученица – Радишево и Върбица – Буковлък. Пътищата между тези села са проходими.

От общинската фирма „Тролейбусен транспорт“ информират, че няма затруднения в обслужването на всички тролейбусни линии в града и няма проблеми с контактната мрежа. Възстановена е обслужването и по електробусната линия Плевен – Гривица, където е имало проблем в ранните часове на деня.

На територията на общината до момента няма постъпили сигнали за населени места без ток и вода, съобщават още от общинската администрация.

Всички сигнали, които постъпват на горещия телефон на Община Плевен 064/881- 323 за проблемни пътни участъци, се предават веднага към съответните фирми по райони.

Община Плевен напомня, че съгласно Наредба №2 за опазване на околната среда в общината, етажните собственици, домсъветите и гражданите се задължават да поддържат чистотата в общите части на жилищните сгради и прилежащите терени към сградите, тротоарите, зелени площи, паркинги, междублокови пространства, включително и почистването от сняг и лед.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...