Акценти
Начало / Общество / Снежни виелици и навявания утре, за Плевен е обявен жълт код

Снежни виелици и навявания утре, за Плевен е обявен жълт код

Още тази нощ с умерен и временно силен северозападен, в Източна България североизточен вятър в страната ще започне нахлуването на студен въздух. Валежите от дъжд ще обхванат страната, като в Северна и Западна България бързо ще преминат в сняг и ще започне да се образува снежна покривка. Утре в цялата страна вятърът ще се ориентира от североизток, ще е умерен и временно силен и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с повсеместни валежи предимно от сняг, преди обяд в Югоизточна България и крайните югозападни райони от дъжд, но със застудяването и там бързо ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка, в повечето райони между 5 и 10 cm.

В Дунавската равнина, Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. В цялата страна е обявено предупреждение за опасно време. За област Плевен предупреждението е от първа степен – код жълт.

В събота сутринта температурите ще бъдат между 0 и 5 градуса, през деня ще се понижават и към 14 часа ще бъдат между минус 3  и  плюс 2 градуса. През нощта срещу неделя от север валежите ще започнат да отслабват и да спират.

Информация на НИМХ

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...