Акценти
Начало / Общество / Разсипията в „Напоителни системи” е тотална, според гладуващия Петър Стоянов

Разсипията в „Напоителни системи” е тотална, според гладуващия Петър Стоянов

Петър Стоянов-Напоителни системи

Положението в „Напоителни системи” е изключително тежко и не само защото не сме вземали заплати през последните три месеца, а защото през последните 8 години държавата не е давала никакви средства за обновяване на съоръженията, каза пред журналисти Петър Стоянов от „Напоителни системи” – Плевен, който от осем дни е обявил гладна стачка, заради неизплатени заплати.  Последната заплата, която Стоянов и неговите колеги са получили от дружеството, е от 21 декември миналата година.

Разсипията в „Напоителни системи” е тотална, категоричен е дългогодишният работник. Поне 30 години ще са нужни за възстановяване унищожените съоръжения, смята той.

Особено сериозно е положение с отводнителните съоръжения по поречието на Дунав, посочи Петър Стоянов. Той даде пример с една от помпите, която вече трета година не работи, защото няма кой да осигури 20 000 лв. за ремонта й.

За последно държавата е отпуснала средства за поддръжка преди три години. Тогава от Министерството на земеделието са отпуснати 200 000 лв. за поддръжката на 65-70 км канал, от който се пълнят двата основни язовира – Телиш и Горни Дъбник, но по-голяма част от парите са откраднати, твърди Стоянов и допълни, че че е много важно кой ще следи за изразходването на средствата, за които се говори, че ще бъдат отпуснати по европейски програми за „Напоителни системи”.

 

 

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Отпускани са 200000 лв защото ВЕЦовете бяха на Цветелина Борисавова , но от година тя ги продаде на фирма свързаа с Георги Първанов и Румен Петков