Акценти
Начало / Политика / Радан Кънев: Служебният кабинет е под партиен натиск, Борисов излъчва тревожност

Радан Кънев: Служебният кабинет е под партиен натиск, Борисов излъчва тревожност

Радан Кънев Корман ИсмаиловНазначенията по ниските етажи на властта в кабинета Близнашки са повод за притеснение. Тези назначения са показателни, че трябва да се извърши реформа в администрацията, защото така служебното правителство е заложник на партиен натиск. Това е заявил днес на извънредна пресконференция на Реформаторския блокднес лидерът на ДСБ Радан Кънев, съобщават от пресофиса на реформаторите.  Когато правилата са лоши и добрите хора не могат да свършат работа, е коментирал още Радан Кънев, добавайки, че „е тревожен фактът, че министрите са под правилата”.
На въпрос за поведението на ГЕРБ спрямо РБ, Кънев е отговорил, че непостояннта позиция на ГЕРБ спрямо Реформаторския блок излъчва тревожност. „Борисов се опитва да събужда страховете на хората и да ги изнудва да му дадат подкрепа, каквато очевидно няма. Това е слаб политически ход от негова страна”, е мнението на Радан Кънев.

Според Корман Исмаилов Блокът е доста консолидиран и това ще си проличи и на националния конгрес през месец септември. По думите му е добре, че има повече кандидатури за председателския пост на РБ. В Блока не се притесняваме от форма на конкуренция, подчертал Исмаилов.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...