Акценти
Начало / Общество / Реконструкция на площадите в четири села в община Левски започна днес

Реконструкция на площадите в четири села в община Левски започна днес

площад Малчика
Така изглежда площадът в село Малчика днес, преди да е започнал ремонтът

Със средства от Публично-инвестиционната програма „ Растеж и устойчиво развитие на регионите” ще бъдат ремонтирани, реконструирани  и възстановени площадите в четири села в община Левски – Малчика, Аспарухово, Асеновци и Изгрев.

Официално ремонтните дейности започнаха днес от село Малчика. Стартът даде главният архитект на Община Левски Евгений Къневски.Заместник-кметът на Община Левски – Радослав Йорданов,  пожела  успешна работа на всички, обектът да се направи качествено за радост на хората в селото и да се спази срокът  за изпълнение.

Кметът на село Малчика – Мирослав Кунев, изрази общата радост от започналия  дългочакан ремонт. По проекта се предвижда реконструкция на детската площадка и поставяне на  фитнес уреди, озеленяване, нови осветителни тела, възстановяване на фонтана, който е изоставен дълги години. Кметът отбеляза и приключилата наскоро подмяна на остарялата водопреносна мрежа в селото, което спряло загубите на питейна вода. Водоподаването е нормално и улиците са застлани с трошенокаменна настилка след подмяната на водопровода, което е още един плюс за жителите на селото.

Срокът за изпълнение на ремонтите в четирите села е три месеца..Общата стойност за изпълнение е 952 060 лв. без ДДС. Две фирми ще работят на обектите.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...