Акценти
Начало / Култура / Работилница по изобразително изкуство отваря врати за Деня на детето

Работилница по изобразително изкуство отваря врати за Деня на детето

Арт център Плевен отваря широко врати за най-малките почитателите на изкуството и организира Работилница по изобразително изкуство, научихме от Владимира Йорданова, уредник в Арт център – Плевен. Първото занимание на децата ще е на 1 юни, като идеята на организаторите от Арт центъра е работилницата де продължи да работи през цялата година.

Заниманията ще са безплатни и ще се провеждат всяка събота  от 10.30 до 12.30 часа с деца на възраст между 5 и 12 г. „Чрез занималнята искаме да обогатим техния мироглед,  да ги научим от малки да ценят изкуството и най-важното, ще им дадем възможност да развиват своите умения в прекрасна среда, каквато е арт центъра”, каза Владимира Йорданова, която ще води занималнята.

В часовете децата ще имат възможоност да се запознаят с различни техники в живописта, ще изработват картички, апликации. „На първо място поставяме това да е забавно на децата и така да получат знания за изобразителното изкуство”, подчерта Йорданова.

В края на летния сезон в арт центъра ще бъде подредена изложба от най-добрите творби, сътворени от децата.

Владимира Йорданова е завършила специалност текстил в Националната художествена академия. Има опит като учителка по изобразително изкуство. Самата тя е майка на две деца на 3 години и признава, че за нея е огромно удоволствие да се занимава с деца и чрез разкриване на тайните на изобразителното изкуство да обогатява  мирогледа им.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...