Акценти
Начало / Общество / С тържествен концерт отбелязаха 30 години ОДЗ „Дружба”

С тържествен концерт отбелязаха 30 години ОДЗ „Дружба”

С пъстър тържествен концерт в препълнената зала „Катя Попова” малчуганите от ОДЗ „Дружба в Плевен, техните родители и учители отбелязаха 30-годишнината от създаването на детското заведение.

„Избрахме 28-ми за дата на празника, защото точно на този ден, но през месец януари 1983 год. е отворила врати първата детска градина в още новостроящия се комплекс „Дружба”. Хиляди деца поеха своя път оттук и станаха достойни българи. Защото когато децата получават разбиране, топлина и обич правят стъпки в  живота уверени и смели”, се обърна към присъстващите директорът на градината Елка Дунчева. Тя подчерта, че там, където има уют, ласка и подкрепа, малчуганите израстват добри, любознателни и даровити. „През всички тези години три неща са били най-важни за нас – любов, убеждение и дружба или „Днес расти уверен, жизнен бодър, активен” – това е нашия девиз. Неуморно учим децата да гледат на света с весели усмивки, да вярват в доброто, да виждат красотата и да се стремят да я създават. Защото децата са нашето огледало, а ние – екипът на градината, не сме безразлични към своето отражение” каза още Дунчева.

Децата бяха поканили Малвина от страната на приказките да бъде водеща на техния весел празник. А той започна с изпълнение на химна на ОДЗ „Дружба”. След това на сцената се представиха мажоретките от предучилищната група, последвани от специален моряшки танц, изпълнен от най-малките от яслената група.

Малчуганите влязоха в ролите на весели зайчета, жълти патета, калинки и какви ли още не герои и танцуваха на сцената под бурните аплодисменти на публиката.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...