Акценти
Начало / Икономика / Работещите в „Топлофикация Плевен” възобновяват протестите си

Работещите в „Топлофикация Плевен” възобновяват протестите си

Топлофикация Плевен протест
Снимка: архив ИнфоПлевен

От утре, 5 ноември, работещите в „Топлофикация Плевен”  отново излизат на едночасов протест и блокират пътя за Русе при разклона за Згалево. Това съобщиха от синдикалната организация в топлофикационното дружество.

Едночасовите им протести ще продължат на 6 и 7 номеври. Причината плевенските енергетици да излязат отново на улицата е, че никой досега не е реагирал на предишните им искания и няма никаква промя, обясни Митко Христов, лидер на КНСБ в „Топлофикация Плевен”.

При предишните си протести в края на месец септември тази година от „Топлофикация Плевен” излязоха с декларация, в която настояваха за  оставката на изпълнителните  директори на НЕК, които с „неадекватните си действия водят енергийните производители до фалит” и „поради неправомерното ограничаване на графиците за производство на електрическа енергия по комбиниран способ, с което ни обричат на невъзможност за нормална работа”.

В обръщение до медиите тогава енергетиците заявявиха, че поради поради неизплатени задължения на  НЕК към  “Топлофикация – Плевен”  дружеството задлъжнява към “Булгаргаз”. В резултат на тази задлъжнялост от “Булгаргаз” налагат санкции на топлофикационното дружество във вид на ограничаване доставките на планираните количества природен газ и проявяване на нетърпимост и опасност от запориране на сметките на дружеството.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...