Акценти
Начало / Общество / Организаторът на Маратона на приятелството в Плевен номиниран за „Човек на годината”

Организаторът на Маратона на приятелството в Плевен номиниран за „Човек на годината”

stan_10

Финансистът и филантроп Станислав Георгиев е номиниран за наградата „Човек на годината“ ‘2014 на Български хелзинкски комитет (БХК). Наградата се присъжда за принос към правата на човека и правозащитността.

Станислав Георгиев е член на Управителния съвет на Фондация „Помощ за благотворителността в България“ и е основният организатор на провелия се наскоро в Плевен Маратон на приятелството, който събираше средства за деца-аутисти от фондация БАЛИЗ – Плевен.

Номинацията му е издигната от Еленко Еленков, с когото заедно създават спортен клуб „Бегач“. Ето какви мотиви посочва той, за да номинира Стан за отличието:

Стан отказва работата като вицепрезидент на топ банка в Румъния, за да развива донорската култура и здравословния начин на живот в България. Той (заедно с мен) е съосновател на спортен клуб „Бегач“.

По-рано през годината СК „Бегач“ подаде жалба срещу рекламната кампания на цигари Victory, която се рекламираше в контекста на активни спортисти (колоездачи) и известни лица (актьори). Националният съвет за саморегулация (НСС) се произнесе през октомври 2014 г. в полза на „Бегач“ – рекламата е в нарушение.

Станислав е и основен двигател на 1000balkan.com – инициатива която комбинира спорта и благотворителноста в доста трудно изпитание – да изминеш 1000 километра. Самата платформа е изцяло благотворителна като всеки участник избира кауза, която подкрепя и чрез приятелите си набира средства за нея.

Станислав е човек, който може да моитивира много хора да са по-добри. По неговите думи „сам се чувстваш добре, ако направиш добро на другите“, завършва предложението си за номинирането на Станислав Георгиев.

За Стан можете да гласувате тук: http://www.humanoftheyear.org/novini/nominacii/stanislav-georgiev-sk-begach/

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...