Акценти
Начало / Общество / На среща в Брюксел експерти от Областна администрация – Плевен са представили проекти за развитие на туризъм в Кайлъка

На среща в Брюксел експерти от Областна администрация – Плевен са представили проекти за развитие на туризъм в Кайлъка

Брюксел

Eкип експерти от Областна администрация – Плевен участва във Финална конференция и среща на Направляващ комитет по проект URMA “Градско-селски партньорства в метрополните зони“, която се проведе в Брюксел. На нея бяха представени финалните резултати от дейностите през последните две години, информираха от Областната администрация.

На организираните панелни дискусии плевенските участници са представили проектите за комплексно развитие на туризъм в защитена местност Кайлъка и резултатите от дейността на Областен информационен център. На Конференцията и панелните дискусии са присъствали  представители на Европейската комисия, Европейския парламент, Съвместни технически секретариати по програмите за европейско териториално сътрудничество.

В рамките на проекта Областна администрация – Плевен разработи така наречените „Планове за изпълнение“. По своята същност те представляват анализ на социално – икономическата ситуация в област Плевен по отношение на регионалното развитие и междуобщинско сътрудничество, с цел да се инициират и подкрепят градско-селски партньорства. Тези планове ще бъдат предоставени на общините в област Плевен, които ще могат по този начин безвъзмездно да се възползват от знанието и опита,  достигнати в рамките на две годишните усилия на Областна администрация в сферата на общото регионално развитие.  посредством общи цели, усилия и резултати.

По проект URMA общият бюджет е 1,7 млн. евро. Дейности, по които Областна администрация – Плевен е първа сред другите партньори, са публичност и изготвяне на  „Планове за изпълнение”.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...