Акценти
Начало / Култура / Пeтима се състезаваха безуспешно за директор на плевенската Драма

Пeтима се състезаваха безуспешно за директор на плевенската Драма

В истинска драма се превръща изборът на директор на Драматичния театър в Плевен, след като втори конкурс завършва без победител.

Той беше обявен на 3 април тази година и след като месеците след това бяха забулени в тайна и нямаше никаква яснота, днес на сайта на Министерството на културата е качено кратко съобщение, което гласи: „ Със заповед № РД 16-14/03.04.2015 г. на министъра на културата бе обявен конкурс за длъжността „директор” на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен, който е проведен на 13.08.2015 г.
С оглед получения от кандидатите общ брой точки по оценъчните карти, конкурсната процедура приключва без класиране поради това, че никой от кандидатите не е набрал необходимия минимум от точки.”

От пресцентъра на Министерството на културата все пак успяхме да научим поне броя на явилите се кандидати – петима. Кои са те, от пресцентъра не пожелаха да уточнят.

Така плевенският Драматичен театър отново ще има временно изпълняващ длъжността директор. До насрочване на нов конкурс. Сегашният директор на Драмата – Илко Иларионов, е на този пост от 2002 г. През месец юни миналата година той се яви на конкурс, беше единствен кандидат – за пореден път, но не успя да събере необходимия минимум от 2/3 от максималния брой точки, и затова беше обявен нов конкурс. Сега кандидатите са били повече, но резултатът – същият. Чакаме следващия опит.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...