Акценти
Начало / Общество / Скръбна вест – почина  доц. Иван Райчев, шеф на отдел „Природа” в РИМ-Плевен

Скръбна вест – почина  доц. Иван Райчев, шеф на отдел „Природа” в РИМ-Плевен

С дълбока скръб споделяме, че на 20 август 2015 г., след кратко боледуване ни напусна нашия колега и приятел доц. д-р Иван Райчев, ръководител отдел „Природа“ в Регионален исторически музей – Плевен. Това съобщиха току що на страницата на музея  във Фейсбук колегите на Иван Райчев.

Доц. Иван Райчев беше сред любимите събеседници на журналистите от Плевен. Винаги отзивчив и готов да помогне с интересен материал или компетентно становище.

Доц. Д-р Иван Райчев е роден на 1.01.1956 г. в село Вълчитрън. Завършва висше образование в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1978 г., специалност биолог-еколог. От 1980 г. е екскурзовод, от 1984 – уредник, а от 1986 г. бе ръководител на отдел „Природа“ в Регионален исторически музей – Плевен. Научната му дейност бе в областта на фаунистиката, систематиката, поведенческата активност, сезонната динамика, зоогеографското разпространение и стопанското значение на видовете Coleoptera от семейство Staphylinidae. Автор е на над 30 специализирани научни публикации в България, Германия, Испания и Китай и над 100 научно-популярни статии в местния и централен печат. Женен, с две деца.

Поклон пред паметта му!

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...