Акценти
Начало / Общество / Първото родено бебе за 2018-а в Плевен беше на гости на кмета Спартански

Първото родено бебе за 2018-а в Плевен беше на гости на кмета Спартански

Малкия Цветин, който проплака на 2 януари, и неговите родители Вивиана и Любомир Цветкови посрещна днес в кабинета си кметът Георг Спартански.

 Щастливите родители разказаха, че Цветин е кротък, хапва добре и спи много. Те научили от медиите, че синът им е първото родено в общината бебе и се радват, че има късмет. Най-ентусиазирани от новината са бабите, разказа майката Вивиана. Тя е търговски представител, учи и второ висше образование – трети курс е специалност „Право”. Таткото Любомир се занимава с частен бизнес.

Да бъде жив и здрав и да радва всички пожела на малкия плевенчанин кметът Спартански и обеща догодина заедно с него да ритат топка. В изпълнение на решение от края на м. януари на Общински съвет – Плевен, г-н Спартански предостави еднократна финансова помощ от 600 лева. Тогава на сесията корекция с цел детайлно уточнение беше направена в критериите за обявяване на първото родено в община Плевен бебе. Записано беше изискването поне един от двамата родители да има постоянна адресна регистрация на територията на общината.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...