Акценти
Начало / Общество / Първи “Марш на безработните” се проведе в Плевен

Първи “Марш на безработните” се проведе в Плевен

Първи по рода си за страната “Марш на безработните” се проведе в Плевен днес. Организатор на инициативата е Националният фронт за спасение на България /НФСБ/, обясни регионалният координатор за Плевенски регион Радослав Георгиев.

“Идеята е безработните в Плевен да покажат на общественоствеността и на държавното управление в лицето на Областна администрация, че хората, които не са успели да си намерят работа, желаят да работят и да подпомогнат както семействата си, така и българската икономика”, поясни Георгиев. По думите му,много тежка е ситуацията с безработните на възраст над 55 години, когато им остава известен период до пенсия, но са отхвърлени от работодатели именно заради тази причина.

Маршът започна от камбанарията на храм “Св. Николай”, мина по пешеходната зона и завърши на площада до сградата на Областна администрация. Днес протестиращите не връчиха обръщение по темата на областния управител Иван Новкиришки. Това те ще направят при следващия марш, който – ако позволяват метеорологичните условия, ще се проведе на 8 февруари отново от 11.00 часа. “Дотогава ще синтезирам мненията на хората и ще излезем с известни искания, също и с обръщение към желаещите да се включат в марша”, допълни Радослав Георгиев.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...