Акценти
Начало / Крими / Двама пострадаха при тежка катастрофа

Двама пострадаха при тежка катастрофа

Мъж и жена румънски граждани са настанени с различни травми в Университетската болница в Плевен след катастрофа до Козар Белене. Инцидентът е станал на 10 януари около 12.30 часа на главния път в посока Плевен – Русе.

30-годишен румънец, шофьор на “БМВ”, при движение с несъобразена скорост изгубил управление над колата и се ударил в резервоара на правилно движещ се насреща му товарен автомобил “MAN” с украинска регистрация на влекача. Вследствие на удара лекият автомобил се е преобърнал по таван и се е запалил.

Водачът на “БМВ”-то е с разкъсан далак, а возещата се на предна дясна седалка 25-годишна румънка е с фрактура на дясна ключица. Няма опасност за живота им.

За да избегне възникващото пътно произшествие, движещият се след „БМВ“-то лек автомобил “Мерцедес” с румънска регистрация напуснал платното и спрял в мантинелата, по колата са нанесени материални щети.

Водачите са изпробвани за алкохол, резултатите са отрицателни. На мястото на произшествието е изпратени екип на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” Левски за потушаване на пожара, извършване на огледи, измиване на пътното платно и опесъчаване на участъка.

Експерти, разследващ полицай и автоексперт продължават работата по образувано по случая досъдебно производство.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...