Акценти
Начало / Общество / Първите ваучери за безплатни декодери вече са раздадени

Първите ваучери за безплатни декодери вече са раздадени

От днес в Централна поща в Плевен работи Изнесена приемна  на Дирекция „Социално подпомагане” – Плевен, в която лицата, получили през миналата година целева помощ за отопление, ще могат да получат ваучери за декодери за ефирна цифрова телевизия.

Първите десет ваучера бяха получени само за час от началото на работния ден на Изнесената приемна. Тя ще работи от 8 до 12 часа и от 13 до 16 часа всеки работен ден до 5 септември. Преди да получат ваучера правоимащите лица попълват декларация, с която удостоверяват, че притежавания от тях телевизор има или няма възможност за приемане на цифрова телевизия.

Ваучерите ще се раздават по предварително уточнен график, като за град Плевен той е в следния ред: за лица с първи имена с буква от А до Д – ваучери ще се раздават на 1, 2 и 5 август, с буква от Е до М – на 6,7 и 8 август, с буква от Н до Я – на 9, 12 и 13 август. Подробни графици са изработени и за селата в община Плевен, които се разпространяват чрез съответните кметства.

Лицата, които не са успели да получат ваучерите си в определения график, ще могат да направят това от 9 до 30 септември, уточни Вацка Хорозова, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане” – Плевен. Тя припомни, че за област Плевен декодери срещу ваучери ще се получават в магазин „Техномаркет”. Важно е да се знае, че ваучера не бива да се прегъва или по друг начин да се нарушава целостта му, защото това го прави невалиден и няма възможност за подмяна, предупреди Хорозова. Табели с това предупреждение има на няколко места в Изнесената приемна, а служителите също не пропускат да обърнат внимание на хората.

На територията на област Плевен право на ваучери имат 8 873 граждани.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Цитати от обществената поръчка за доставка чрез ваучери на декодери за хора със специфични социaлни потребности:
    „Продавач-консултантът няма право да предопределя избора на декодиращо устройство от клиента, чрез насочващи разяснения.“
    „В случай, че продажната цена на дребно на избраното от клиента с ваучер декодиращо устройство е равна или по-висока от номиналната стойност на ваучера, продавач-консултантът отбелязва това върху ваучера и приема/изисква доплащане на стойността на декодиращото устройство от клиента с ваучер.“
    Да сте чували в някой магазин това да се спазва?