Акценти
Начало / Здравеопазване / Вени вече е в Германия за операция

Вени вече е в Германия за операция

21-годишният Венелин Иванов, който е с диагноза сарком на Юинг /тумор на костите/, вече е настанен за лечение в Университетска клиника в Мюнстер, Германия. Неговите приятели успяха за кратко време да организират най-различни благотворителни кампании, включително и DMS. А хора от цяла България, близки и далечни държави откликнаха на призива им да помогнат на младия мъж и да се събере необходимата за лечението сума.

Помогнаха и близките на 20-годишната бургазлийка Аделина Коджабашева, която накара цялата страна да се обедини и да й помогне да се пребори с онкологично заболяване. След операции също в Германия, младата дама е вече здрава и е у дома със семейството си. А част от неусвоената за лечението й сума е пренасочена към болния плевенчанин.

Вени е в сигурни ръце, защото клиниката е един от големите центрове за лечение на саркоми в Европа. А още по-добрата новина е, че НЗОК му е издала формуляр, гарантиращ, че държавата ще плати сложната операция по премахване на тумора от костта. Така сумата, която Вени трябваше да събере за манипулацията, не е 85 000 евро, а 21 000 евро. Те са вече налице, затова и приятелите му обясниха, че временно спират кампанията DMS VENI. Ако за по-нататъшното му лечение се наложи да се събират още средства, тя ще бъде възобновена.

Младият плевенчанин ще бъде в Германия около два месеца – време, в което също ще са необходими финанси за престоя му там. Затова тези, които имат възможност и желание, могат да дарят средства по разкритата сметка:
IBAN BG 35BPBI 7940 4072 530 101 – в лева
BIC: BPBIBGSF
Пощенска банка
Венелин Веселинов Иванов

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...