Акценти
Начало / Спорт / Първа домакинска победа за баскетболистите

Първа домакинска победа за баскетболистите

 

 basket16.11

Първа домакинска победа постигнаха тази вечер баскетболистите на плевенския „Спартак”. Пред близо 500 зрители в зала „Балканстрой” съставът, воден от Цветан Антов, се наложи над гостуващия отбор на „Берое” – Стара Загора с 98:73 точки.

Мачът бе равностоен, като по-концентрирани бяха плевенчани. Те поведоха още в самото начало на срещата и не изпуснаха водачеството си до самия край. Още през първите минути на мача стрелбата на „спартаковци” потръгна и при 8:2 треньорът на гостите поиска прекъсване. След него последва стабилизиране в играта на „беройци”, но мераците им за обрат скоро бяха стопени с бързи тройки от страна на домакините. След 10 минути игра плевенчани водеха с 27:11 точки и това направи мача по-интересен.

През втората част публиката в залата успя да види няколко много силни отигравания и за двата отбора. В средата на втората четвърт двамата треньори подмениха почти целия си стартов състав и опитаха някои нови схеми. Това доведе до натрупване на точки за гостите, но петорката на „Спартак” успяваше да държи на комфортно разстояние в резултата съперниците си и на полувремето светлинното табло сочеше 52:32 точки.

През второто полувреме в залата се появи и президента на баскетболната федерация Георги Глушков, който изгледа мача до самия му край.

Началото на третата четвърт бе доста по-слабо за плевенчани. Това позволи на отбора на „Берое” да понатрупа актив, но след няколко минути игра стана ясно, че „Спартак” не е подценил съперника и разликата в резултата стана отново 20 точки.

Въпреки, че през третата част гостите натрупаха с 2 точки повече от съперниците си, след 30 минути игра резултатът бе 76:58 в полза на „Спартак”, а пред възпитаниците на Цветан Антов предстоеше заключителната четвърт в която единствено интригата бе дали нашите ще успеят да достигнат стоте точки. Това не стана, но през последната четвърт плевенчани не позволиха на съперниците си да ги надиграят нито под коша нито в защита и се поздравиха с крайната победа.

Най-резултатен в мача за „Спартак” в този двубой бе Джеимс Анакреон.

За гостите от Стара Загора най-много точки реализира Доминик Фергюсън.

Следващият домакински мач на отбора на „Спартак” – Плевен ще е на 30 ноември, когато в зала „Балканстрой” ще гостува отборът на „Левски” – София.

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...