Акценти
Начало / Общество / Пуснаха от ареста Алексей Зелов срещу мярка „подписка”

Пуснаха от ареста Алексей Зелов срещу мярка „подписка”

Алексей Зелов

С Определение на Плевенския окръжен съд от днес, 5 септември 2014 г. мярката за неотклонение на бившия зам.-кмет на Община Плевен Алексей Зелов е изменена  от „Задържане под стража” в „Подписка”, съобщават от пресцентъра на Окръжен съд – Плевен.

Обвиняемият Алексей Зелов е обвинен във вземане на подкуп въз основа на внесен обвинителен акт, изготвен от Софийска градска прокуратура. В последствие съдебното производство срещу него беше прекратено поради допуснати на досъдебното производство съществени нарушения на процесуалните правила. , като същото все още не е влязло в сила.

Защитата на Зелов поиска изменение на мярката неотклонение, но с определение на Плевенския Окръжен съд от 26 август т.г. мярката за неотклонение „Задържане под стража” беше потвърдена. Това определение обаче е отменено на 29 август с друго Определение, постановено от Великотърновския апелативен съд.

В доводите за искане промяна на мярката е посочено, че е „налице забавяне на наказателното производство, извършени са всички процесуално-следствени действия и е предявено разследването. Счита се, че приносът за съществени нарушения на процесуалните правила е само и единствено на органите на досъдебното производство и това им поведение не е основание за продължаване на най-тежката мярка за неотклонение. Сочи се, че обвиняемият Алексей Зелов. не е осъждан, отстранен е от заеманата от него длъжност в Община Плевен и няма възможност да повлияе върху събирането на доказателства, както и, че не е налице опасност да се укрие предвид трайната му уседналост в град Плевен”.

Плевенският съд е намерил, че искането за изменение на мярката за неотклонение по отношение на Алексей  Зелов е основателно и, че мярката за неотклонение не следва да се превръща в наказание.

Въз основан на това съдът е приел, че към настоящия етап на развитие на наказателното производство адекватна мярка за неотклонение по отношение на Зелов би била „Подписка” и първоначално взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража” следва да се измени.

Определението може да се обжалва и протестира в седемдневен срок от днес пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

5 коментари

  1. Чудесно, клеветника Радолски зае ли мястото му там?Сега така хубаво ще осъди България за рекета срещу него, че….

  2. Следим ли логиката? Набеден ли е Зелов от човек на Зеленогорски? Кой уж е дал подкупа? От коя партия е ? В колко партии е бил? Неговите партийни другари били ли са общински съветници от коалицията на Зеленогорски? Въпросният бизнесмен, който твърди, че му е поискан и е дал подкуп, печелил ли е мастита обществена поръчка за бая пари от Общината по времето на Зеленогорски? Не е ли това див политически реваншизъм?

  3. Бойко Петров

    Лошоооо. Ще има отговор това оклеветяване . Този път Йончев , спартански и Зеленогорски ще страдат

  4. Взел ли е пари? Хванат ли е в момента на взимане? Е, ами това си е чисто престъпление.Ама те са му ги подхвърлили, подмамили …. На мен що никой не идва и не ми даде 4000 лв. ей тъй да ме подмами. Ами като няма за какво, нали така? Трябва да бъде осъден, че да се стреснат всички държавни и общински служители. Заемат някаква позиция и се самозабравят!

    • Взел ли е пари? Хванат ли е, питаш ти, в момента? Ами явно не е хванат, нито е взел, щом прокуратурата не може да повдигне обвинение. Всеки може да подхвърли нещо. Мислиш ли, че щяха да го държат без обвинение толкова месеци и после да го пуснат, ако можеха да докажат, че е взел? Не пиши клевети, защото се добавяш към отбора на клеветниците. Не може да разнасят човек ей така като на цирк по телевизиите и арестите, а после да го пуснат ей така и просто после да му кажат „Объркали сме се“. Ами кариерата му, името му, семейството му? Утре може и на всеки това да се случи. Това не е държава.