Акценти
Начало / Здравеопазване / Проф. Григор Горчев: Усещам отличието като награда за екипа, с който работя

Проф. Григор Горчев: Усещам отличието като награда за екипа, с който работя

Приятно съм изненадан от националната награда, с която съм удостоен. Усещам я като награда за екипа на болницата и за Медицинския университет. Това сподели член-кореспондентът проф. Григор Горчев по повод удостояването му с националната годишна медицинска награда за 2017 г. в категория „Професионално признание”.Екипен играч съм и съзнавам, че сам човек не е за никъде. Колкото повече потиска егото си, толкова по добре за него и околните”, категоричен е проф. Горчев.

Като управител на болница „Света Марина”, която съвсем наскоро получи акредитация за университетска, той подчерта, че за Медицинския университет в Плевен е много важно, че има втора такава болница в града. Медицинският университет се развива бързо, даже неочаквано бързо и има нужда от модерна база и апаратура за подготовка на студенти, посочи проф. Горчев.

По думите му страната ни губи много млади лекари не само заради по-доброто заплащане в чужбина, а преди всичко, защото младите лекари искат да правят съвременна медицина със съвременна апаратура.

Единственият в Северна България  ПЕТ скенер ще заработи в УМБАЛ „Света Марина – Плевен”

В УМБАЛ „Св. Марина” студентите и докторантите ще имат достъп до най-модерна апаратура, с която болницата разполага. Последната придобивка е пет-скенер, който диагностицира онкологични заболявания с най-голяма точност.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...